Fri frakt | Snabb leverans

person-by-water

Den magi som det är att vara du

Att leva i närvaro handlar om att släppa taget. Släppa det förflutna och framtiden, släppa tankar om rätt och fel. Släpp allt som har varit och allt som du tror kommer att ske. Släpp allt, förutom vad som är HÄR och NU. Att observera, att uppleva. Att ge sig hän, att vara villig att känna. Att vara 100 % i det nuvarande ögonblicket.

Du kanske frågar dig själv “Varför ska jag anstränga mig att leva ett närvarande liv? Vad har jag att vinna på ett liv i medvetenhet och kontakt …?” Svaret på det är att du har allt att vinna! Det är endast genom närvaro du till fullo kan leva ditt liv i kärlek, glädje och njutning.

På kort sikt kanske inte varje ögonblick känns harmoniskt och behagligt, men det enda sättet att göra någonting åt de saker i ditt liv som inte glittrar, är att vara i det, att känna det. För att på lång sikt bjuda in förändring, släppa det gamla och göra nya val.

Den enda gången du kan uppleva och känna någonting är HÄR och NU. Den enda gången du kan känna glädje, sorg, lätthet, tyngd, behag, obehag – är i nuet. Den enda gången du verkligen kan få information om vad som känns bra och vad som inte gör det, är just i det ögonblicket som det händer – genom förnimmelser och signaler som din kropp kommunicerar. Allt du “känner” om en situation i efterskott är en konstruktion där ditt sinne sätter sitt filter på situationen. Det handlar då inte längre om vad du känner, det handlar då om vad du tänker… vilket är en helt annan sak än att känna (mer om det i ett kommande blogginlägg).

Att leva ett närvarande liv är något du aktivt väljer… och fortsätter att välja i varje stund. Det börjar med ett första val, sprunget ur en längtan om förändring, en längtan om mer. Ett val som du sedan stöttar upp med nya vanor och nya val, vilka vart och en tar dig ett steg närmre det liv du önskar. Nyckeln är att investera, att fullfölja, att respektera och ära ditt beslut. Att skapa dagliga hälsosamma vanor som stöder dig på din väg, på din resa. I början kan det kännas knepigt och svårt, men när du om och om igen gör valet och du blir mer och mer bekant med ett liv i närvaro, kommer det att bli lättare och lättare och resultatet kommer att bli magiskt.

Om du fortsätter att rikta din medvetenhet bort från det som är NU så kommer du att missa fantastiska möjligheter som livet har att erbjuda.

Välj livet, välj nuet, välj allt det härliga som livet har att erbjuda… välj den magi som det är att vara du.

Tips för närvaro

Dela inlägget