Fri frakt | Snabb leverans

lavender_hand_1

Ge dig själv kärleken att vara du

Att skriva detta första blogg-inlägg för Farawila har varit en resa. På vägen insåg jag att jag, ännu en gång, hade fallit in i gamla vanor att försöka vara till lags. Att vara precis “rätt” och genom att gissa, söka, försöka, forcera, göra allt för att behaga och möta de förväntningar och krav som jag tror finns. Jag insåg då helt plötsligt att JAG ÄR Farawila, Farawila är jag. Kärnan i Farawila kommer från mig och det handlar om att leva ett liv i kärlek, glädje och njutning. Ett liv i kontakt och ett liv i närvaro. Så den här bloggen kommer att komma från mig och kommer att fyllas med inspiration till hur du kan leva ett liv i mer glädje, njutning och självkärlek. Jag hoppas att du är lika exalterad över att dela denna resa med mig som jag är över att få dela den med dig.

”Ljuva dofter av hägg och syren” var det ursprungliga blogginläggets rubrik. Essensen i texten var hur våra sinnen är en dörr mellan vår yttre och vår inre värld. Den yttre världen som vi befinner oss i, och så ofta förhåller oss till, och vår inre värld som finns inne i oss, det som är vår kärna, det som är vår essens.

Att leva ett liv i kärlek, glädje och njutning handlar mycket om att matcha vår yttre och inre värld. Att anpassa våra omgivningar till vem vi är inuti, att anpassas till vår kärna, till essensen som är vi.

Okej, då ställer du kanske dig själv frågan… Vem är jag? Vad tycker jag om? Vilken är min essens? Att ta reda på och utforska det, är precis vad det hela handlar om. Det är ett livslångt äventyr, en upptäcktsfärd, en resa som i många fall kan vara rolig och spännande (… den kan också vara överraskande, skrämmande, frustrerande och förvirrande då och då).

Du kanske redan har påbörjat denna resa eller vet exakt var du ska börja. För mig har jag aktivt undersökt och lärt känna mig själv bättre och bättre de senaste åren. Jag förvånas över hur mycket av mitt liv jag tidigare levde på autopilot, utan kontakt och ur balans med det som är jag. Som jag ser det kan du inte välja vad som är i harmoni med dig själv om du inte vet vem du är. Det är inte alltid som du har möjlighet att i stunden välja det som resonerar med dig, men om du vet vad det är så har du i alla fall förutsättningar att styra kosan mot det du längtar efter.

Okej, tillbaka till utforskningen av det som är du … eller till det som du kanske väljer att kalla, din “Pleasure Research”. En bra start kan vara att börja utforska via dina sinnen. Vi har alla olika preferenser – det som kan vara något som du föredrar, kan vara något som jag väljer bort och vise versa. Det finns här inga rätt och fel. Det som är sant för dig är det som är rätt för dig. Kärnan i detta utforskande är att ta reda på vad du gillar, vad som skapar en lätt känsla i din kropp, en känsla av glädje och njutning. Lägg märke till hur du ”vet” vad du gillar och vad du inte gillar. Iaktta sensationerna i din kropp när du doftar eller smakar något som är i harmoni med dig och känslorna i dig när du möter något som är i disharmoni.

Börja i det lilla genom att notera vilken mat på din tallrik som smakar bäst idag, här och nu. Jämför olika typer av choklad och utforska vilken du föredrar framför den andra. Känn aktivt in nästa gång du köper blommor – vilka vill du köpa här och nu, snarare än att köpa samma sort som du alltid har, utan att reflektera över ditt val.

Du kan aktivt utforska så mycket eller så lite du vill, i varje ögonblick – från vilken väg du ska ta till jobbet, till vilka kläder du väljer eller vad du vill göra på din lediga dag. Börja litet och gör det i din takt. Utforska och identifiera de saker i ditt liv som fyller dig med en känsla av lätthet, som skänker dig njutning, som fyller dig med glädje.

När du läser detta, kan det kanske till en början kännas svårt att greppa eller konstigt, men om du känner dig det minsta nyfiken, uppmanar jag dig att prova. Börja utforska och fråga dig själv vad du föredrar i olika situationer, vilka val som är i linje med dig. Fortsätt fråga och vara i närvaro, så lägger du en dag märke till att du bara “vet”. Jag lovar dig … detta kommer att förändra ditt liv.

För skojs skull kan du börja din upptäcktsfärd här och nu genom att titta på de olika Farawila-kuddarna nedan – föredrar du färgen eller mönstret på den ena över den andra, eller är de alla lika tilltalande för dig?

Utforska, utforska, utforska … det finns inga rätt eller fel, ingenting är skrivet i sten – du kan ändra dina preferenser när som helst. Det handlar om dig, din glädje, din njutning, DIG. Tillåt ditt liv att handla lite mer om dig – ge dig själv kärleken att vara du.

Dela inlägget